Hersteltraining

Hersteltraining is een vorm van trainen waarbij een geblesseerde speler, vrijgegeven door de medische staf of fysiotherapeut, middels een bepaald protocol zowel fysiek als conditioneel wordt getraind zodat deze speler later ( conditioneel) fit kan aansluiten bij de groepstraining.

Bij de hersteltrainingen die ik geef en waar ik gecertificeerd voor ben, wordt gebruik gemaakt van een bepaald protocol, de Rehaboom©. De Rehaboom© is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. De motorische grondeigenschappen – snelheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn uitgewerkt in de Rehaboom©. Uitgangspunt is de trainingsleer zoals deze de laatste jaren in de topsport wordt toegepast. Door het trainen van belasting en belastbaarheid wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd. De Rehaboom© met alle bijbehorende analyses en praktijkprotocollen biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft de patiënten of geblesseerde sporters hun vorm terug. De Rehaboom© als revalidatiemodel wordt toegepast binnen diverse Nederlandse Sportfysiotherapie opleidingen. De Rehaboom©, een stroomschema, kan in de praktijk goed toegepast worden bij veel, zo niet alle revalidatieprincipes en is toepasbaar op alle patiënten niveaus.

De hersteltrainingen die ik geef worden dus zowel binnen (het krachtgedeelte) als ook buiten op het veld ( snelheid en uithoudingsvermogen) uitgevoerd afhankelijk hoever de geblesseerde sporter is binnen de Rehaboom©.

Bij het onderwerp protocol wordt de Rehaboom uitgebreider besproken met daarbij ook uitgewerkte voorbeelden met belasting variabelen en diverse testen.

 

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Schema Hersteltraining